Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίκη προθέσεων για τη διοίκηση Ηλιάδη(και όχι μόνο)

Posted On Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013 10:49

Άδοξα ολοκληρώθηκε η θητεία του κ.Ηλιάδη στον προεδρικό θώκο του ΑΡΗ μας με την αποτυχία σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο να μην χωράει την παραμικρή αμφισβήτηση και το μέγεθος να τρομοκρατεί άπαντες σε σχέση με τον μέλλον της αγαπημένης μας ομάδος. Το να αναλωθούμε σε μια επανάληψη των αποτυχημένων ενεργειών του κ.Ηλιάδη και των συνεργατών απλά και μόνο "για να του τα χώσουμε" μάλλον είναι περιττό τη δεδομένη χρονική στιγμή και ήδη υπάρχουν αρκετοί που έχουν αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Αυτό λοιπόν που θα προσπαθήσουμε μέσα από το PlanetARIS.gr να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους συνΑρειανούς μας και κυρίως αυτούς που δηλώνουν "παραπλανημένοι" να αναλύσουμε ποιες ήταν οι προθέσεις του κ.Ηλιάδη όταν έβαλε υποψηφιότητα, ποιες ήταν προθέσεις όλων αυτών που στάθηκαν διοικητικά στο πλευρό και ποιες ήταν οι προθέσεις όλων των επώνυμων Αρειανών παραγόντων, των δημοσιογράφων αλλά και των οπαδών που έδωσαν λυσσαλέο αγώνα για να αναδειχθεί νικητής ο Ηλιάδης στις εκλογές του καλοκαιριού. 

- Το πρώτο και σημαντικότερο στοιχείο που είχαμε για τον κ.Ηλιάδη ήταν το παρελθόν του στον ΑΡΗ και στην Ελλάδα γενικότερα. 9 στους 10 Αρειανούς άνω των 40 να ρωτούσες για τον Ηλιάδη και το πέρασμα του από τον ΑΡΗ θα σου έλεγαν τα χίλια μύρια για τον πρώην πρόεδρο του ΑΡΗ. Παρών στα "πέτρινα χρόνια" παραπλήσιας απαξίωσης του ΑΡΗ με αυτήν που ζούμε σήμερα, υπερήφανες πωλήσεις σαν και αυτή του Β.Δημητριάδη στην ΑΕΚ για το καλό του παίκτη(!!!), μεταγραφές της πλάκας, περίεργες ιστορίες με το χλοοτάπητα του γηπέδου, μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη και νύχτα στο αεροπλάνο για την Αμερική. Αυτά λέγανε οι "παλιοί" αλλά για κάποιο λόγο από την ευρεία μάζα που καθόρισε το αποτέλεσμα των εκλογών όπως και από τους "επώνυμους παλιούς" Αρειανούς αυτά ήταν ψιλά γράμματα ανάξια σημασίας.

- Το άλλο θολό σημείο ήταν η ξαφνική ενασχόληση του κ.Ηλιάδη με τα κοινά του ΑΡΗ που μετά από 20 χρόνια στο L.A. ευαισθητοποιήθηκε και αποφάσισε να έρθει για να σώσει τον ΑΡΗ και να τον κάνει μεγάλο. Πως πήρε ο Ηλιάδης αυτή την απόφαση? Με ποιόν μίλησε, ποιος τον ενημέρωσε για το συμβαίνει στον ΑΡΗ, ποια είναι η διοικητική και οικονομική κατάσταση στην ομάδα? Αν ας πούμε είχε επαφές με τον Γιάννη Κόντη όλοι θα σκίζαμε τα ρούχα μας και θα θέλαμε να τον στείλουμε από εκεί που ήρθε αλλά επειδή δεν ήταν ο Κόντης, ο Αθανασιάδης ή ο Σκόρδας όλα καλά? Σε αυτό το έγκλημα που έχει γίνει στον ΑΡΗ η λίστα με τους ενόχους ή συνενόχους είναι αρκετά μεγάλη και να την περιορίζουμε στους Σκόρδα και Αθανασιάδη είναι κάτι που όπως φαίνεται βολεύει πολύ. Δηλαδή αν ο Ηλιάδης ήρθε στον ΑΡΗ κατόπιν προτροπής ενός εκ των Γρανούζη, Ζαμπέτα, Ορφανίδη,  Ψηφίδη και άλλων πολλών δεν έχει σημασία? Δηλαδή πως γίνεται κάποιος που πιθανόν να φέρει τεράστια ευθύνη για την καταστροφή του ΑΡΗ, να είναι ελεγχόμενος και να εκκρεμεί το πόρισμα πάνω από το κεφάλι του να αποτελεί μέρος των εξελίξεων και της επόμενης ημέρας του ΑΡΗ? Ή μήπως αυτό ισχύει μόνο για τον Λ.Σκόρδα γιατί έτσι βολεύει? Αν και το αγνοήσαμε όταν ήρθε ο Ηλιάδης ας το σκεφθούμε σήμερα και να αποφασίσουμε τι γίνεται με αυτούς που συμμετείχαν στις διοικήσεις 2004-2012. Τους τσουβαλιάζουμε όλους και τους βάζουμε ένα Χ, απαιτούμε το πόρισμα για να μπει κάθε κατεργάρης στη θέση του, αφορίζουμε παράγοντες κατά το δοκούν? Δηλαδή για παράδειγμα στον τάκο ο Σκόρδας και ο Αθανασιάδης αλλά ο Α.Ζαμπέτας είναι ΟΚ γιατί δεν ήταν πρόεδρος? 

- Το τρίτο σημαντικό σημείο που αγνοήσαμε ήταν οι συνεργάτες του κ.Ηλιάδη. Οι κλασσικές μεταπηδήσεις από τον Α.Σ. στην ΠΑΕ. Εκεί όπου όλοι οι αγνοί και άφθαρτοι Αρειανοί παλεύουν για τα ερασιτεχνικά τμήματα του ΑΡΗ μακριά από την κουτάλα για το μέλι... Καμία προηγούμενη εμπειρία από ποδόσφαιρο, κανένα ειδικό βάρος, κανένα καλό δείγμα γραφής στο παρελθόν. Αντιθέτως παράγοντες ενός εξίσου σάπιου θεσμού με τα δικά του προβλήματα και χρέη. Και φυσικά ουρανοκατέβατοι παράγοντες χωρίς κάποιο "πρόσωπο" στο χωριό που λέγεται Θεσσαλονίκη. Μέχρι και ο Αθανασιάδης που είχε ολόκληρο τον S3 από πίσω του δεν αρκέστηκε σε αυτό και "έπεισε" ονόματα σαν και αυτά των Ευγενίου, Πόππη, Παπαϊωάννου, Ορφανίδη, Μπαλογιώργη να μπουν στο ψηφοδέλτιο του για να πείσει τον κόσμο του ΑΡΗ. Ο Ηλιάδης όμως δεν χρειαζόταν καν να μπει σε αυτή τη διαδικασία γιατί πολύ απλά ήξερε πως είναι η κατάσταση στον ΑΡΗ και ότι με τις σαγιονάρες να ερχόταν από την παραλία ηλιοκαμένος θα κέρδιζε. Ας το έχουμε και αυτό στην άκρη του μυαλού μας για την επόμενη φορά. Πραγματικά δηλαδή έπρεπε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ο κ.Κωσταντινίδης για να πάρετε χαμπάρι ότι κάτι πάει στραβά όταν πριν 2 εβδομάδες μας καθησυχάζατε ότι όλα κυλάνε καλά με την ομάδα και όλα θα στρώσουν? Ή μήπως η δουλειά σας ήταν αυτή ακριβώς, να κάνετε το αλεξικέραυνο?

- Το τέταρτο και πιο σημαντικό από όλα είναι οι υποστηρικτές του κ.Ηλιάδη. Από επαγγελματίες που έχουν επι χρόνια δοσοληψίες με τον ΑΡΗ και μπορεί να χάσουν την "δουλειά", "κακιασμένους παππούδες" που τους πήραν το τραπεζάκι στο καφενείο, στημένους δημοσιογράφους που γνωρίζανε ότι υπάρχει κίνδυνος η πόρτα του ΑΡΗ να κλείσει οριστικά για αυτούς, οργανωμένοι οπαδοί που συνήθισαν στην προνομιακή μεταχείριση και δεν θέλουν να τη χάσουν μέχρι και μέλη της νομικής υπηρεσίας(δηλαδή υπάλληλοι του ΑΡΗ) που την άλλη ημέρα αν έβγαινε ο Λ.Σκόρδας θα κατέληγαν σπίτια τους. Όλοι οι παραπάνω υποστήριξαν θερμά τον κ.Ηλιάδη και επιτέθηκαν σφοδρά στον Λ.Σκόρδα. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση που άνθρωποι τόσο ήσυχοι σαν τον κ.Ζουμπουρίδη και τον κ.Αβάνογλου σύμφωνα με την εικόνα που μας είχαν δείξει όταν ήταν στις διοικήσεις του ΑΡΗ (σε ΚΜΑ και ΠΑΕ αντίστοιχα) παρουσιάστηκαν σαν μαινόμενοι ταύροι κατά του Λ.Σκόρδα και υπέρ του Ηλιάδη. Μέχρι και ο Ντίμης μίλησε που όταν έπρεπε να μιλήσει κατά το παρελθόν δεν είχε βγάλει άχνα... Και σίγουρα αν μερικοί δεν φοβόντουσαν να παρουσιαστούν στον κόσμο του ΑΡΗ σίγουρα μπορώ να σας πω καμία 10αρια ονόματα επώνυμων Αρειανών που ερχόντουσαν να στηρίξουν τον κ.Ηλιάδη.  Γιατί όλα αυτά? Ποιος ήταν ο σκοπός τους? Το καλό του ΑΡΗ? Το κακό του Σκόρδα? Είχαν προσωπικό συμφέρον? Ας το κρίνει ο καθένας όπως νομίζει αλλά θα παρακαλούσα θερμά τους συνΑρειανούς μου την επόμενη φορά που θα βγει κάποιος "επώνυμος ευεργέτης" του ΑΡΗ να μας διαφωτίσει να τον ρωτήσουμε και 2 πράγματα παραπάνω για τη συμμετοχή του στα διοικητικά του ΑΡΗ, για παλαιότερες τοποθετήσεις του ή για το αν ο ίδιος έχει κάποια προσωπική εμπλοκή περισσότερη από τον απλό φίλαθλο του ΑΡΗ που τον μόνο που τον νοιάζει είναι να βλέπει την ομάδα του να προοδεύει και όχι ποιος διαχειρίζεται το Sports Cafe, ποια εταιρεία ντύνει την ομάδα, ποιος δουλεύει security, ποιος φτιάχνει την ιστοσελίδα της ΠΑΕ κτλ κτλ κτλ.

Αν λοιπόν με όλη την πορεία της διοίκησης Ηλιάδη και τις αποτυχίες σε όλα τα επίπεδα υπάρχει Αρειανός που εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο κ.Ηλιάδης ήρθε στον ΑΡΗ με τις αγνότερες προθέσεις και απλά δεν του βγήκε είναι γελασμένος. 2 είναι οι επιλογές και θα πρέπει να αποφασίσετε: a) Είναι κουτοπόνηρος, μας έχει όλους για χαζούς και πίστευε πραγματικά ότι θα μπορούσε να γίνει τζάμπα μάγκας, b) Είχε συγκεκριμένη αποστολή και την εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία. Πήρε μια ομάδα που μόλις είχε σκαρφαλώσει από την άκρη του γκρεμού που κρεμόταν και φρόντισε να κάνει ότι μπορεί ώστε και να πέσει πάλι στον γκρεμό αλλά και να μην μπορεί να πιαστεί για να σωθεί από πουθενά. Το να κρίνεις από το αποτέλεσμα είναι το πιο εύκολο, επειδή όμως στον ΑΡΗ έχουμε μπουχτίσει από παραπλανημένους που στη συνέχεια λένε με τεράστια ευκολία "συγνώμη λάθος" καιρός να αλλάξουμε ρότα, να αρχίσουμε να διαβάζουμε πίσω από τα γράμματα και να ψαχνόμαστε λίγο παραπάνω με τις προθέσεις του καθενός που προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του και τις απόψεις του. Όχι άλλη μασημένη τροφή αλλά τροφή για σκέψη για όλο τον κόσμο του ΑΡΗ!

ΥΓ. Και για όσους θα θεωρήσουν ότι και ο γραφών μπορεί να κρύβει πράγματα πίσω από τις λέξεις και έχει προσωπικά συμφέροντα απλά να τους υπενθυμίσω ότι εδώ στο PlanetARIS.gr δεν έχει επαγγελματίες δημοσιογράφους, δεν έχει οπαδούς που θέλουν να γίνουν διάσημοι και να εκμεταλλευτούν τη φήμη τους, δεν έχει επαγγελματίες που έχουν δοσοληψίες με τον ΑΡΗ, δεν έχουμε διαφημίσεις από Αρειανούς παράγοντες, δεν κυνηγάμε τα κλικς και τα Likes παρακαλώντας τον κόσμο να μας διαβάσει...

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!