Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να κλείσει με νίκη τον πρώτο γύρο

Posted On Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 21:16

Το διπλό που θα τον διατηρήσει εντός στόχων θα επιχειρήσει να πάρει ο ΑΡΗΣ μας κόντρα στον Ατρόμητο σε ένα παιχνίδι που φαίνεται να του ταιριάζει πολύ. Η γκέλα με τη Λαμία ανέδειξε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει απέναντι σε ομάδες που κλείνονται. Για αυτό κόντρα στον Ατρόμητο εκτός έδρας η ομάδα μας θα έχει μιας πρώτης τάξεως να πάρει μια σημαντική νίκη και να ρεφάρει τους πολλούς χαμένους εντός έδρας βαθμούς.

Με την επιστροφή του Κουέστα στην αποστολή στη θέση του Τσιλιγγίρη αλλά και τον Τόνσο που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο ΑΡΗΣ θα κατέβει σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι με μοναδικό στόχο τη νίκη. Ο Ατρόμητος φέτος είναι εμφανώς πιο αδύναμος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς όμως να έχει μεταμορφωθεί στην ομάδα που θα κλειστεί πίσω όταν το παιχνίδι δεν της βγαίνει για να αρπάξει το πονταλάκι. Αυτό ακριβώς πρέπει να εκμεταλλευτούμε μιας και οι παίκτες μας είναι σίγουρο ότι θα βρουν τους χώρους για να βγουν μπροστά και να απειλήσουν είτε σε κόντρα επιθέσεις ή απλά επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Ο Ένινγκ έχει αναφέρει ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά για την ώρα κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει μιας και ο Γερμανός ως τώρα αποφεύγει τις επιλογές με ρίσκο. Από το σύστημα που θα επιλέξει, τον αγωνιστικό προσανατολισμό μέχρι και τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Εκεί που αν και φαίνεται μια διάθεση να δούμε αλλαγές με τον Σούντγκρεν να επιστρέφει ως δεξί μπακ και τον Μανσίνι να παίρνει τη θέση του Ντιγκινί που ίσως κάτσει πάγκο τελικά μπορεί και να δούμε ακριβώς τους ίδιους 11 που είδαμε και  με την Λαμία. Άλλωστε το ότι δεν έγινε έφεση για τις 2 αγωνιστικές τιμωρίας του Ιντέγε μάλλον δείχνει ότι  ο Γερμανός θέλει να δει ξανά την ομάδα με Λάρσον στην κορυφή. Ένας Λάρσον που έχει σκοράρει σε 2 συνεχόμενα παιχνίδια αλλά κόντρα στην Λαμία σε μια "φυσιολογική" ομάδα τουλάχιστον στο τελευταίο δεκάλεπτο θα έμπαινε ένας πιο φρέσκος επιθετικός. Ανεξάρτητα πάντως από τις επιλογές του Ένινγκ οι μεταπτώσεις μέσα στο παιχνίδι και η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια είναι τα μόνιμα εμπόδια προς τη νίκη και αυτά ακριβώς θα πρέπει να λύσουμε και κόντρα στον Ατρόμητο για να έρθει το διπλό. Ποιοτικά είμαστε καλύτερη ομάδα και ο αντίπαλος μας έχει τα δικά του αγωνιστικά προβλήματα που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

Φινάλε πρώτου γύρου και η νίκη μοιάζει μονόδρομος για την ομάδα μας μετά τους πεταμένους βαθμούς κόντρα στη Λαμία. Με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου να πλησιάζουν και την ομάδα να έχει την ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις είναι σημαντικό το να μαζέψεις στα επόμενα παιχνίδια όσο περισσότερους βαθμούς μπορείς. Κερδίζεις τον Ατρόμητο, κλείνεις εντός στόχων στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και συνεχίζεις με περισσότερη αισιοδοξία. ΠΑΜΕ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!

ΥΓ. Εντάξει… η ιδέα ένας πιτσιρικάς Έλληνας να ανεβαίνει με τα χρώματα του ΑΡΗ πάντα εξιτάρει. Ας μην είμαστε όμως υπερβολικοί. Θα έχει ο Τσιλιγγίρης τις ευκαιρίες του. Μέχρι τότε ο ΑΡΗΣ χρειάζεται κανονικό έτοιμο και έμπειρο τερματοφύλακα.

ΥΓ2. Όσο εγωκεντρικοί και αν είμαστε στον πλανήτη ΑΡΗ αραιά και που ρίχνουμε ματιές τριγύρω. Όχι γιατί έχουμε καημό για το τι κάνουν οι αντίπαλοι μας αλλά γιατί στο ίδιο πρωτάθλημα συμμετέχουμε και οι συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα για τις σχέσεις μπάογκ-Ξάνθης. Το αν όλο αυτό στέκει νομικά, αν υπάρχει πραγματική διάθεση να διερευνηθεί και αν οι ποινές θα αφορούν την ουσία του όλου θέματος και όχι κάποιου αδιάφορου πταίσματος είναι άλλο θέμα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή… και οι οπλοφόροι "τιμωρήθηκαν"  και οι στοιχηματζήδες με τις ομάδες τους "τιμωρήθηκαν" και οι με χρέη για υποβιβασμό  "τιμωρήθηκαν" αλλά κανείς δεν πήρε την τιμωρία που του άξιζε.

 

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!