Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναιτωλικός – ΑΡΗΣ 0-1 | Νίκησε την αγωνιστική απραξία και πήρε το τρίποντο κορυφής! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020 20:47

Σταθερά στην κορυφή της σουπερλίγκας(με συγκάτοικο) παραμένει ο ΑΡΗΣ μας που σήμερα απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να φορτσάρει για να κερδίσει. Λίγα λεπτά υπεροχής και ένα γκολ από την άσπρη βούλα ήταν αρκετό για να έρθει ακόμη μια νίκη κόντρα σε έναν Παναιτωλικό που παραδοσιακά μας παιδεύει. Προβληματισμός για την επιθετική ανάπτυξη και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση μετά το 0-1, ενθουσιασμός για την συμπαγή άμυνα και την αποτελεσματικότητα της ομάδος.

Ίσες ευκαιρίες προς όλους υποσχέθηκε ο Μάντζιος με το που ήρθε στον ΑΡΗ και αυτό ακριβώς φαίνεται ως τώρα να κάνει. Σιαμπάνης και Σίλβα εξαργύρωσαν την καλή τους παρουσία κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης όπως και οι Μπεναλουάν και Μάνος που πήραν φανέλα βασικού. Οι υπόλοιποι έμοιαζαν «σίγουροι» εξαρχής  και κάπως  έτσι χωρίς αγωνιστικά προβλήματα αυτή την φορά ο ΑΡΗΣ κατέβηκε στο Αγρίνιο για τη νίκη απέναντι σε έναν μετριότατο Παναιτωλικό. Η ομάδα μπήκε δυνατά, απείλησε από νωρίς, άνοιξε το σκορ με την φανταστική εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα και κάπου εκεί γύρισε ο διακόπτης. Οπισθοχώρηση, κούραση με τις πάσες προς τα πίσω με κάθε ευκαιρία και τραγικές εμπνεύσεις μεσοεπιθετικά με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο. Τα άστοχα σουτ των Γκαρσία και Γκάμα από καλή θέση ήταν οι μοναδικές καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι την στιγμή που με μεγάλη ευκολία η τελική πάσα που θα οδηγούσε στο γκολ πεταγόταν στα σκουπίδια. Ευτυχώς τα λάθη που βλέπαμε μεσοεπιθετικά δεν τα βλέπαμε στο δικό μας μισό, εκεί όπου η ομάδα με εξαίρεση 1-2 φάσεις ήταν σχεδόν αλάνθαστη. Μπεναλουάν, Ρόζ, Σάκιτς και Σούντγκρεν ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις με σωστές τοποθετήσεις και αντιδράσεις. Όπως ακριβώς σωστές τοποθετήσεις  και αντιδράσεις είχε ο Σαμπιάνης που πρόσθεσε άλλη μια καλή εμφάνιση. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά την φαινομενική υπεροχή του μετά το 0-1 μιας και η άμυνα μας εξουδετέρωσε κάθε σκέψη για ισοφάριση.

Με  εξαίρεση τον μαχητικό Μάνο στην επίθεση  οι   Γκάμα, Σίλβα και Γκαρσία ήταν μετριότατοι και εντελώς ασύνδετοι μεταξύ τους.  Καιρό είχαμε να δούμε τόσες λάθος μεταβιβάσεις. Πιθανόν να έπρεπε νωρίτερα να περάσουν μέσα οι Μπερτόγλιο και Μανσίνι που μόνο με την ταχύτητα τους  άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα και τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς άγχος. Σταθερή αμυντική τετράδα που δείχνει να κλειδώνει παρά την επιστροφή του Γκανέα. Καλό που πήραν χρόνο συμμετοχής οι Σάσα και Λόπεθ μιας και ο ΑΡΗΣ θα τους χρειαστεί στη συνέχεια ετοιμοπόλεμους. Είναι φανερό ότι οι 5 αλλαγές βολεύουν τον Άκη Μάντζιο που ιδιαίτερα αυτή την περίεργη χρονιά είναι σημαντικό όλοι οι παίκτες να βρουν αγωνιστικό ρυθμό και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να βοηθήσουν.

Αμετακίνητος από την κορυφή ο ΑΡΗΣ μας  που συνεχίζει να μοιράζει πόνο ακόμη και με σβηστές μηχανές όπως αγωνίσθηκε σήμερα. Η αγωνιστική απραξία επηρέασε την ομάδα που όμως χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα έπαιξε όσο χρειάστηκε και πήρε την πολύτιμη νίκη. Νίκες σαν τις σημερινές που έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερα σε παιχνίδια σαν και αυτά με ομάδες του επιπέδου του Παναιτωλικού που μας άφησαν συνήθως  με την πίκρα και την γκρίνια. Όχι αύτη την φορά, όχι με αυτόν τον «γεμάτο» ΑΡΗ… που έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή και δεν θέλει συγκάτοικο! 

ΥΓ. Φυσικά και η ομάδα δεν ικανοποιεί ακόμη με την απόδοση της. Όταν όμως έρχεται η ώρα των αλλαγών και βλέπεις τον κορυφαίο στις πρώτες αγωνιστικές Μπερτόγλιο, τον ανεβασμένο Μανσίνι, εκ των περσινών MVP Σάσα και τον «βασικό» σου σέντερ φορ να περνάει μέσα… μόνο αισιόδοξος μπορείς να είσαι!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!