Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 1-3 | Τραγικός ΑΡΗΣ(και Κουλμπάκοφ) ανέστησε την ΑΕΚ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 18:36

Οδυνηρή ήττα γνώρισε η ομάδα μας σήμερα από την ΑΕΚ που όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν τραγικός στα πρώτα 45’ αλλά αυτή τη φορά το πλήρωσε. Καθοριστική η ευαισθησία του λευκορώσου διαιτητή και του VAR κυρίως στο πρώτο πέναλτι όπου άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Προβληματισμός για τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι αλλά και τον τρόπο που το διαχειρίστηκε ο Άκης Μάντζιος που δεν φάνηκε να μαθαίνει από τα λάθη του.

ΚΑΡΜΠΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Τι και αν τα πρώτα 45’ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης πέρασαν αναίμακτα και ο ΑΡΗΣ κατάφερε να φθάσει σε μια σημαντική νίκη, μια εβδομάδα μετά επανέλαβε ακριβώς τα ίδια λάθη. Και όταν αντίπαλος σου είναι η ΑΕΚ που παρά τα όποια προβλήματα είναι μεγάλη ομάδα τότε είναι λογικό αυτή τη φορά να μην την γλιτώσεις. Η ομάδα μπήκε νωθρή, η προσέγγιση τακτικά έβγαζε μια ανασφάλεια και οι αντίπαλοι μας το εκμεταλλεύτηκαν στο απόλυτο. Σε όλο αυτή την εικόνα βοήθησε το πέναλτι-δώρο μόλις στο 10’ σε μια φάση όπου ο Λόπεζ φαίνεται να εκβιάζει το πέναλτι και να το κερδίζει τελικά παρόλο που η φάση φαίνεται οριακά να γίνεται εκτός περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ

Όσο αυστηρή και αν ήταν η απόφαση του Κουλμπάκοφ, η κακή απόδοση της ομάδος μας στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να την επισκιάσει. Η μάχη του κέντρου χάθηκε με μεγάλη ευκολία, η πλευρά του Σούντγκρεν έμοιαζε με μια τεράστια τρύπα ενώ στην επίθεση τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Η ΑΕΚ βρήκε από το πουθενά τους «ήρωες» της στο πρόσωπο του Βασιλαντωνόπουλου και του Τάνκοβιτς που έκαναν την μεγάλη ζημιά για την ομάδα μας με την εκρηκτικότητα τους. Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα μετά το 0-1 και οδήγησε την ΑΕΚ στο ημίχρονο με προβάδισμα 3 γκολ.

ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι αλλαγές του Μάντζιου σε πρόσωπα αλλά και οι εσωτερικές αλλαγές μεταμόρφωσαν την εικόνα μας αλλά και πάλι έλειπε η αποτελεσματικότητα σε κάθε μας κίνηση. Το γρήγορο γκολ του Μαντσίνι μετά από ασίστ του Μάνου προς στιγμή αναπτέρωσε τις ελπίδες μας αλλά η συνέχεια απλά επιβεβαίωσε την κακή ημέρα για την ομάδα μας. Πέρα από τα πρώτα 15’ του Β ημιχρόνου η ΑΕΚ δεν ένιωσε πίεση και αυτό που έβγαινε μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου ήταν ότι ακόμη και 2 ημίχρονα να υπήρχαν δύσκολα θα φθάναμε στην ισοφάριση. Η έλλειψη αποφασιστικότητας τόσο από πάγκο όσο και από τους παίκτες μας σήμερα ήταν ξεκάθαρη και η ομάδα κατάφερε από μόνη της να περιπλέξει τα πράγματα ενόψει της συνέχειας.

ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Κάτω από την βάση παίρνουν σχεδόν όλοι οι παίκτες που αγωνίσθηκαν σήμερα που σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Θα ξεχωρίσουμε αρνητικά αυτούς που θα έπρεπε να αρπάξουν την ευκαιρία όπως είναι οι Σίλβα, Μπρούνο και Μαντσίνι αλλά και τον Σούντγκρεν που θύμισε κάτι από τα παλιά αλλά και βροντοφώναξε για ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να στηρίξει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδος. Η αιχμή του δόρατος που ήταν το κέντρο μας χάρη στους Σάσα και Τζέγκο περνάει κρίση και παρασέρνει όλη την ομάδα στην μετριότητα. Ενώ η έλλειψη ψυχραιμίας όταν ζόρισαν τα πράγματα από τους Ροζ και Δεληζήση στοίχισε. Αυτός όμως που ήταν πιο απογοητευτικός από όλους σήμερα ήταν ο Άκης Μάντζιος. Πριν το παιχνίδι είχαμε αναφερθεί στα παθήματα-μαθήματα του Έλληνα τεχνικού και ότι όλο αυτό λογικά θα λειτουργούσε ευεργετικά. Κάτι όμως που διαψεύσθηκε πανηγυρικά μέσα στο γήπεδο μιας και τακτικά είδαμε η ομάδα να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που ήταν το φαβορί αλλά και το Χ δεν ήταν αρνητικό αποτέλεσμα. Ενώ και οι αλλαγές των Ματίγια και Μήτρογλου στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο έδειξαν μια θολούρα στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει ο Μάντζιος.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ

Πόνεσε η σημερινή ήττα και προβλημάτισε ακόμη περισσότερο η εμφάνιση όλης της ομάδος. Ναι μεν παραμένουμε 2οι και συνεχίζουμε να ορίζουμε την τύχη μας αλλά όταν στην χρονιά των ρεκορ που έχεις φύγει αήττητος από την Αττική καταφέρνεις και χάνεις 4 φορές μέσα στην έδρα σου σε παιχνίδια που ήταν στα μέτρα σου, τότε είσαι υποχρεωμένος κάτι να αλλάξεις. Το σύνθημα της αλλαγής πρέπει να το φωνάξει ο Άκης Μάντζιος και όλοι οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν.

ΥΓ. Αφού δεν κερδίσαμε το σημερινό που θα μας εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την Ευρώπη πλέον η σκοπιμότητα που λείπει από το παιχνίδι μας και το βαθμολογικό κίνητρο των υπόλοιπων ομάδων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Καλώς ή κακώς μπλέξαμε…

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!