Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – ΑΡΗΣ 1-2 | Τον τελείωσε μέσα στο σπίτι του! ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 18:43

Αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη και την κατάκτηση της τιμητικής 2ης θέσης έκανε σήμερα ο ΑΡΗΣ μας στη Λεωφόρο παίρνοντας τη νίκη με 1-2! Το 17-2 στις τελικές προσπάθειες αποτυπώνει ξεκάθαρα την υπεροχή μας, με τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να μην γλιτώνει όπως σε τόσα και τόσα παιχνίδια φέτος. Εξαιρετικός ο Μάνος παρά το άστοχο πέναλτι, σπουδαία η «επανεμφάνιση» του Γκαρσία που πέτυχε το νικητήριο γκολ!

ΕΛΕΓΧΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΡΥΟ ΓΚΟΛ

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα 2-3 λεπτά της αναμέτρησης όπου φάνηκε να αιφνιδιαζόμαστε στη συνέχεια ελέγχαμε απόλυτα το παιχνίδι σε σημείο ο Παναθηναϊκός να δυσκολεύεται ακόμη και να περάσει το κέντρο. Και όμως σε μια από τις ελάχιστες φορές που το έκανε κατάφερε να σκοράρει χάρη στην τραγική αντίδραση της άμυνας μας. Δεληζήσης και Σούντγκρεν είχαν κακές τοποθετήσεις και αντιδράσεις επιβεβαιώνοντας το ντεφορμάρισμα τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένα γκολ που έφερε προβληματισμό μιας και ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα.

ΔΕΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Μόλις λίγα λεπτά χρειάστηκαν για να συνέλθει η ομάδα μας από αυτό το «κρύο» γκολ και συνέχισε να αυξάνει την πίεση του ολοένα και περισσότερο. Από αυτή την πίεση προήλθε και το κερδισμένο πέναλτι που δυστυχώς σπατάλησε ο Μάνος στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ούτε όμως αυτό το σοκ πτόησε την ομάδα μας και από την στιγμή που αποβλήθηκε ο Μαουρίσιο το γήπεδο έγινε απότομα κατηφορικό προς την εστία του Διούδη. Και αν με ορθόδοξο τρόπο δεν έβγαιναν οι φάσεις όπως τις θέλαμε τελικά με τη βοήθεια της τύχης η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Μάνου που με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Διούδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Ο Παναθηναϊκός με 10 παίκτες δεν μπόρεσε να κάνει ούτε τα βασικά μέσα στο γήπεδο και όλα συνηγορούσαν ότι σύντομα θα έρθει και το δεύτερο γκολ. Μπερτόγλιο, Μανσίνι, Μάνος, Σάσα προσπάθησαν να το πετύχουν αλλά σαν από μηχανής θεός πετάχτηκε ο Ματέο Γκαρσία εκμεταλλευόμενος την ασταθή προσπάθεια του Διούδη και από κοντά έγραψε το τελικό 1-2! Στη συνέχεια είδαμε λίγο από αυτή την κακή νοοτροπία που αντί να τους τελειώσουμε με ευκολία τους δώσαμε και 2 στημένα στο φινάλε της αναμέτρησης, ευτυχώς χωρίς να το πληρώσουμε.

ΕΔΕΙΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κόκκινη κάρτα άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα αλλά ακόμη και μέχρι το 52’ μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και πάλευε να παίξει ποδόσφαιρο και άλλη μια σχεδόν ανύπαρκτη που δεν πίστευε ότι ήταν μπροστά στο σκορ. Αυτή η ψυχραιμία των παικτών του Άκη Μάντζιου δείχνει και την καλή προετοιμασία που έγινε και σε ψυχολογικό επίπεδο. Δεν υπήρχε άγχος, δεν υπήρχε η υπερβολική πίεση να αποδείξουμε κάτι. Κάναμε το παιχνίδι μας και αυτό ήταν αρκετό για να κερδίσουμε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Η ενδεκάδα και οι αλλαγές του Μάντζιου ήταν λογικές με όλους σχεδόν που πήραν σήμερα την ευκαιρία τους να δικαιώνουν απόλυτα τον προπονητή τους. Ο Μάνος από μοιραίος εξελίχθηκε σε εκ των κορυφαίων ενώ ο Ματέο Γκαρσία με τη συνολική του εικόνα και το χρυσό γκολ που πέτυχε βγήκε από το σκοτάδι της αφάνειας που είχε χαθεί. Ακόμη και ο Ματίγια υπενθύμισε πόσο πολύτιμη μονάδα είναι και ότι με το εγκεφαλικό παιχνίδι του μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα. Θετική η παρουσία των Μαντσίνι και Μπερτόγλιο με τους 2 Αργεντινούς όμως να αδικούν τους εαυτούς τους στο τελείωμα των φάσεων. Ίσως πάντως να πρέπει ο Μάντζιος  σε αυτή τη φάση των πλέιοφς να αναθεωρήσει τις επιλογές του στην άμυνα με τους Δεληζήση και Σούντγκρεν να μοιάζουν «σκασμένοι» και αρκετά ασταθείς. Στους διακριθέντες και ο Σάσα που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει.

ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΘΕΣΗ

Και μόνο το 17-2 στις τελικές προσπάθειες να κοιτάξει κανείς είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το τι είδαμε σήμερα. Πόντοι ψυχολογίας για τον Ματέο Γκαρσία και τον Μάνο που ήταν οι κορυφαίοι αλλά και τον Ματίγια που επέστρεψε δυναμικά. Δεν την γλίτωσε αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός και ο ΑΡΗΣ μας πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την έξοδο στην Ευρώπη. Η συνέχεια φαντάζει σαφώς λιγότερο αγχωτική και ξεχωριστά απολαυστική. Έτσι ρε ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ πόνα τους!

ΥΓ. Με διαιτησίες σαν τις σημερινές πώς να μην παλεύουν οι «εξυγιαντές» για Έλληνες διαιτητές σαν και αυτούς που είχαν στην Τρίπολη και σε πολλά άλλα παιχνίδια. Πονάει το 50-50 και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία.

ΥΓ2. Τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας… Όσες φορές ο Μάνος οδεύει μέσα στο παιχνίδι να γίνει «αποδιοπομπαίος τράγος» τελικά εξιλεώνεται, ενώ όταν πάει να γίνει ήρωας το φινάλε του αγώνα είναι μίζερο.

ΥΓ3. Τα συγχαρητήρια μας στον Παναθηναϊκό για το «πρότζεκτ». Και του χρόνου τέτοια!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!