Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αραράτ – ΑΡΗΣ 1-1 | Κράτησε το Χ… και πονοκεφαλιάζει για τη ρεβάνς ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Posted On Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 21:57

Πολύ διαφορετικά από ότι το περιμέναμε εξελίχθηκε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, με τον ΑΡΗ μας αντί να «φλερτάρει» με τη νίκη να διεκδικεί και να αποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση το τελικό ισόπαλο σκορ. Ασύνδετη η ομάδα, χωρίς τρεξίματα και ένταση, προβλημάτισε με την εικόνα της αναγκάζοντας άπαντες να αναρωτιούνται αν οι λίγες προπονήσεις που θα ακολουθήσουν και η δύναμη της έδρας θα φανούν αρκετά ώστε να έρθει η αυτονόητη αλλά και ταυτόχρονα πολυπόθητη πρόκριση. Σίγουρα η Αραρατ αν και καλύτερη μέσα στο γήπεδο δεν φοβίζει, αλλά αυτός ο ΑΡΗΣ που είδαμε σήμερα φοβίζει.

ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΗΤΑΝ ΣΤΟ Χ

Η λογική έλεγε ότι ο ΑΡΗΣ θα κατέβαινε σήμερα για τη νίκη απέναντι σε μια θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα από αυτόν. Με την πρώτη σέντρα όμως είδαμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένας ΑΡΗΣ στημένος με το μυαλό του κολλημένο στην άμυνα. Όχι στην άμυνα που θα εγκλωβίσει τον αντίπαλο και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να κυκλοφορήσει γρήγορα η μπάλα προς την επίθεση αλλά στην άμυνα που τρέμει το λάθος. Το λάθος που όλοι περιμένουν κάποια στιγμή να κάνει… Κάπως έτσι έμοιαζε το mentality της ομάδας σήμερα που όποτε είχε την κατοχή της μπάλας έμοιαζε να περιμένει απλά να κυλήσει ο χρόνος. Και όταν στο μυαλό των παικτών δεν υπάρχει η λέξη «πίεση ψηλά» και «επίθεση» δύσκολα να κερδίσεις κάτι περισσότερο από το Χ. Και αυτό το ισόπαλο 1-1 είναι ίσως το μοναδικό θετικό στοιχείο που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτό το παιχνίδι. Ναι αν ο ΑΡΗΣ σε μια τόσο κακή ημέρα δεν φεύγει από το γήπεδο με 2-3 γκολ, είναι επιτυχία!

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

Όταν η ομάδα έχει αυτή την εικόνα οποιαδήποτε αναφορά σε παίκτη μεμονωμένα δεν έχει νόημα. Αν η μπάλα δεν κυκλοφορήσει σωστά το γκολ δεν θα μπει. Αν η ομάδα δεν παίξει άμυνα καλύπτοντας σωστά τους χώρους και ανεβάζοντας σωστά την πίεση προς τον αντίπαλο την κατάλληλη στιγμή δουλειά δεν γίνεται. Έτσι ακόμη και αυτοί που μόχθησαν και ίσως μπορούσαν να κάνουν την διαφορά χάνονται μέσα στην γενική μετριότητα. Ταλέντο φαίνεται ότι έχουν όλοι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες. Ακόμη όμως απέχουν πολύ από το να φτιάξουν μαζί με τους υπόλοιπους κάτι που να θυμίζει ομάδα.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Χρόνος για δάκρυα δεν υπάρχει, ούτε είναι η ώρα για αυστηρή κριτική και αφορισμούς. Η πρόκριση είναι αυτό που μετράει και ο Απόστολης Τερζής με τους παίκτες του θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να την πάρουν. Είναι 4-5 προπονήσεις αρκετές για να αλλάξει αυτή η εικόνα; Μπορεί  η χημεία συνολικά και το επίπεδο ετοιμότητας σε ατομικό επίπεδο να βελτιωθεί δραματικά μέσα σε λίγες ημέρες; Δύσκολο ξεδύσκολο πρέπει να γίνει. Ο ΑΡΗΣ επιβάλλεται να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και να προχωρήσει. Είτε μιλάμε για αλλαγή προσώπων είτε για αλλαγή αγωνιστικού πλάνου, η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη.

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ

Σε αυτό το χρονικό σημείο δύσκολα να βλέπαμε κάτι που θα μας εντυπωσίαζε. Σίγουρα όμως θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα όπου θα σου άφηνε μια γεύση αισιοδοξίας. Ο ΑΡΗΣ όμως με αυτό το ισόπαλο σκορ παραμένει το φαβορί για την πρόκριση  και ο κόσμος του ΑΡΗ θα κάνει την διαφορά στην ρεβάνς…  όπως ακούσαμε και στις δηλώσεις του προπονητή μας. Και επειδή οι ημέρες που έχει να προετοιμαστεί η ομάδα για να βελτιωθεί είναι ελάχιστες, ας ξεκινήσουμε εμείς προετοιμασία ώστε αυτή η πρόκριση να μην χαθεί!

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!