Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

#ΜΠΑΣΚΕΤ

Απίστευτο και όμως... Ελληνικό!

Posted On Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 09:54

Απίστευτο και όμως αληθινό θα έπρεπε να χαρακτηριστεί το γεγονός, αλλά όταν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα κάτι τέτοια τα έχουμε για "πρωινό" τότε η λέξη Ελληνικό αντί για αληθινό ταιριάζει καλύτερα. Σε κλήση για απολογία κλήθηκε ο μπασκετικός ΑΡΗΣ για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον συμπολίτη! Ναι, εκεί που σε ένα κατάμεστο Παλέ, ο μπαογκ κατάφερε και πήρε τη νίκη στην παράταση και έφυγε ατσαλάκωτος, σαν κύριος υπό τους ήχους για των χειροκροτημάτων του κόσμου του ΑΡΗ για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες του Β.Αγγέλου.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μέσα σε 10 ημέρες αυτό το "χωριό" που λέγεται Θεσσαλονίκη φιλοξένησε 2 σημαντικά παιχνίδια. Ένα στο "πελατάκι" και ένα στο Nick Galis Hall, και τα 2 με τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Νικητές και στα 2 οι φιλοξενούμενοι στις λεπτομέρειες μετά από παιχνίδια θρίλερ, ιδίως στο Παλέ όπου το παιχνίδι κρίθηκε στη παράταση. Το αποτέλεσμα ήταν στο ένα γήπεδο με 2500 κόσμο να έχουμε στα τελευταία λεπτά διακοπές του αγώνα, ρίψη αντικειμένων, οι μάνικες να πλημυρίζουν το γήπεδο και τα ματ να απομακρύνουν τους "φιλάθλους" του συμπολίτη και να μπαίνουν στο παρκέ για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του αγώνα. Ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι και πριν την έναρξη του αγώνα υπήρχαν πάλι επεισόδια με την αστυνομία μιας και οι υπάλληλοι του κρατικού γηπέδου της Πυλαίας είχαν το θράσος να απαιτήσουν από τους "υπερήφανους" οπαδούς του συμπολίτη να κόψουν εισιτήριο. Στα δικά μας τώρα όπου το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά με 6000 κόσμο, είχαμε τη γνωστή ζεστή ατμόσφαιρα με τα χαρτάκια, που ζεστάθηκε και λίγο παραπάνω με κάποιους πυρσούς στη κερκίδα από τους οποίους δεν πετάχτηκε ούτε ένας και στο τέλος παρά την ήττα είχαμε χειροκρότημα. Ούτε ρίψη αντικειμένων, ούτε διακοπές, ούτε μάχες με αστυνομία, ούτε νεροποντές, ούτε τίποτα. Μάλιστα η συγκεκριμένη αντίδραση του κόσμου του ΑΡΗ που ήρθε 10 ημέρες μετά από τις αηδιαστικές γνωστές εικόνες του κρατικού γηπέδου της Πυλαίας έγινε σημείο αναφοράς από όλους, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Σ.Μαρκόπουλου στη συνέντευξη τύπου αλλά και του Ν.Σταυρόπουλου που μίλησε για τον μπασκετικό κόσμο του ΑΡΗ με θαυμασμό. Και εκεί έρχεται η αστυνομία να αποδείξει για ακόμη μια φορά τον ρόλο της ως "όργανο" στα χέρια κάθε πονηρού ή απλά κομπλεξικού προσπαθεί να εκτελέσει συγκεκριμένη αποστολή κατόπιν "άνωθεν" εντολής και χωρίς να αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης και στην προσπάθειας απόδοσης δικαιοσύνης. Έτσι λοιπόν για ακόμη μια φορά ανακαλύφθηκε ότι παίκτης του μπαογκ δέχθηκε αναπτήρα στο κεφάλι και τραυματίστηκε. Κάτι που φυσικά που δεν έγινε από κανέναν αντιληπτό. Ούτε από τους διαιτητές που δεν το έγραψαν στο φύλλο αγώνα, ούτε στον τηλεοπτικό φακό που δεν κατέγραψε τίποτα αλλά ούτε καν από τούς ίδιους τους ανθρώπους του μπαογκ που δέχθηκαν τα "πυρά". Μόνο από τα ειδικά εκπαιδευμένα καμάρια της αστυνομίας έγινε αντιληπτό το "γεγονός" και με βάση αυτό καλείται σε απολογία ο ΑΡΗΣ μας.

Από τη στιγμή λοιπόν που η αστυνομία στην έκθεση της κατέγραψε το "γεγονός" η αθλητική δικαιοσύνη θα πρέπει να επέμβει. Εκεί έρχεται το επόμενο λογικό ερώτημα. Αν όλα όσα έγιναν στο γήπεδο της Πυλαίας τιμωρήθηκαν συνολικά με 4100 ευρώ, τότε ο αναπτήρας στο Παλέ πόσο θα κοστολογηθεί? Πιθανόν να έχει σχέση με το τι αναπτήρας ήταν... Περιπτέρου μικρός των 50 λεπτών? Zippo πολυτελείας? Τα ειδικά CSI εργαστήρια της Ελληνικής αστυνομίας επεξεργάζονται τα ευρήματα και σίγουρα θα μας πουν. Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση για το άρθρο 99 για την ΚΑΕ (όπως και για την ΠΑΕ) και κάτι τέτοια σίγουρα αποτελούν απλά λεπτομέρειες. Όταν όμως όλα δρομολογηθούν σωστά με το άρθρο 99 και ο ΑΡΗΣ μπει σε μια σειρά οικονομικά θα πρέπει επιτέλους η ΚΑΕ να ασχοληθεί και με αυτά τα φαινόμενα. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κάθε κομπλεξικός που τυχαίνει να έχει ένα αξίωμα να μη βλέπει τον ΑΡΗ ως εύκολο θύμα για να κάνει το "κομμάτι" του. Τι άλλο να πούμε? Συγχαρητήρια στην Ελληνική αστυνομία που βοηθάει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα...

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!