Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

#ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέοι χαμένοι βαθμοί και αποδοκιμασίες

Posted On Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 17:36

Ακόμη μια μαύρη ημέρα για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ που στις καθυστερήσεις γλίτωσε τα χειρότερα και "άρπαξε" τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Αιγινιακό. Η φλύαρη υπεροχή του πρώτου ημιχρόνου, οι χαμένες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου και η αμυντική αδράνεια στις αντεπιθέσεις του Αιγινιακού επιβεβαίωσαν όλα όσα είδαμε την περασμένη αγωνιστική στην Καρδίτσα και το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. Οι αποδοκιμασίες στο τέλος της αναμέτρησης ήταν μια φυσιολογική αντίδραση του σκασμένου κόσμου του ΑΡΗ ενώ το συμβάν με τον Τζιμπούρ κατά την αποχώρηση του φανερώνει τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο λειτουργούν όσοι βρίσκονται στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ.

Αρκετά δυνατά μπήκε η ομάδα και μόλις λίγα λεπτά μετά τη σέντρα άγγιξε το γκολ με τον Καπνίδη που σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, ο ΑΡΗΣ είχε μια φλύαρη υπεροχή χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός σε αντίθεση με τον Αιγινιακό που στην μόλις μια ευκαιρία που είχε στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε η εξαιρετική επέμβαση του Διούδη για να παραμείνει το 0-0. Στην επανάληψη και αφού άρχσε γρήγορα γρήγορα ο Αναστόπουλος να ανακατεύει την τράπουλα αντιλαμβανόμενος ότι το αρχικό σχήμα δεν περπατούσε ο ΑΡΗΣ ανέβασε την απόδοση του και έγινε σαφώς πιο απειλητικός. Το δοκάρι του Μιλούνοβιτς ήταν η καλύτερη στιγμή της ομάδος μας στο Β ημίχρονο αλλά από την στιγμή που η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα τα λόγια είναι περιττά... Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο ΑΡΗΣ το κατάφερε σε μια αντεπίθεση ο Αιγινιακός στο 88' με τον Ρανγκέλωφ κάνοντας το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα. Στις καθυστερήσεις ο Τζιμπούρ κέρδισε το πέναλτι και ο Τάτος έστειλε από τα 11 μέτρα την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Συνολικά η εικόνα της ομάδος δεν ήταν καλή. Μπορεί σε σχέση με τον αγώνα στην Καρδίτσα στο Β ημίχρονο να είδαμε έναν καλύτερο ΑΡΗ αλλά δεν γίνεται να προχωρήσει η ομάδα έτσι. Η αμυντική προσέγγιση του Αναστόπουλου στο παιχνίδι, οι πολλές δοκιμές στην 11αδα και οι αλχημείες σε κάποιες θέσεις με παίκτες που χαραμίζονται για να χωρέσουν στους συγκεκριμένους σχηματισμούς  που επιλέγει ο προπονητής έχουν οδηγήσει τον ΑΡΗ να παρουσιάζεται σαφώς κατέωτερος του αναμενομένου. Σίγουρα κάθε ομάδα θέλει τον χρόνο της αλλά αν ο ΑΡΗΣ στην Football League με αυτό το ρόστερ και αυτούς τους αντιπάλους και ύστερα από 2-3 μήνες προετοιμασίας δεν μπορεί να παίξει πιο επιθετικά και να καθαρίζει αυτά τα παιχνίδια με ευκολία τότε το πιο πιθανό είναι με τις υπάρχουσες συνθήκες να μην μπορεί να το καταφέρει ποτέ. Ενώ δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι όπως επί Καλαϊτζίδη έτσι και επί Αναστόπουλου όταν στον πάγκο σου υπάρχει ένας προπονητής που χτίζει την ομάδα από την αρχή όπως αυτός θέλει και τελικά δυσκολεύεται να εφαρμόσει τα αυτονόητα σε μια χαμηλής δυναμικότητας κατηγορία τότε το μέλλον μοιάζει ιδιαίτερα αβέβαιο όταν έρθουν τα πιο δύσκολα. Άγνωστο το τι μπορεί να αλλάξει άμεσα την κατάσταση πέρα από την αντικατάσταση του προπονητή και όσο λογικό και αν ακούγεται να ζητάει ο Αναστόπουλος πίστωση χρόνου άλλο τόσο λογικό ακούγεται το να απαιτεί ο Αρειανός να βλέπει την ομάδα του να παίζει καλή μπάλα και να κερδίζει.

ΥΓ. Αν υπήρχε κάτι που έκανε πολλούς να είναι αρνητικοί όταν πέρσι ανέλαβε ο Αναστόπουλος την ομάδα αυτό είχε να κάνει με το προηγούμενο πέρασμα του από τον ΑΡΗ της Β Εθνικής. Και τότε τα ίδια ζήσαμε... μια χρονιά η ομάδα να παλεύει να παίξει μπάλα, να παίρνει με το ζόρι τα παιχνίδια και να κερδίζει την άνοδο στις καθυστερήσεις. Ωραίος τυπάς ο Αναστόπουλος αλλά ίσως το "restart" να χρειάζεται και κάτι παραπάνω ώστε να υπάρχει και μια προοπτική...

ΥΓ2. Όταν έπαιρναν την "γενναία" απόφαση να στείλουν την ομάδα στην Γ Εθνική θα έπρεπε οι "σοφοί" να υπολογίσουν ότι δεν είμαστε Αγγλία και η Γ Εθνική όπως και η Football League είναι 2 κατηγορίες ανύπαρκτες... Ναι μεν όσοι είμαστε από Θεσσαλονίκη έχουμε την τύχη να βλέπουμε την  Αρειανάρα αλλά ο ΑΡΗΣ δεν είναι ομάδα γειτονιάς για να την περιορίζουμε στα σύνορα του νομού... Έγκλημα το ότι δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση ή έστω live streaming... Πάλι καλά που υπάρχει και το Yellow Radio 92.8.

ΥΓ3. Όταν η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει λογικό είναι τα πάντα να σου φταίνε. Το μπάχαλο σε όλο του το μεγαλείο... Οπαδοί μπουκάρουν στο γήπεδο ανενόχλητοι και ένας άνθρωπος στην ομάδα δεν υπάρχει για να αντιληφθεί την κατάσταση και να προστατέψει τους παίκτες από τα χειρότερα. Χειρότερα σαν και αυτό που έγινε με τον Τζιμπούρ. Για να δούμε αν εκ των υστέρων υπάρχει λίγη σοβαρότητα και τελειώσει το θέμα έτσι απλά.

#YELLOW RADIO 101.7

Listen live yellow radio 92.8

#ΣΧΟΛΙΑ

logoFinal2007

Είμαστε μια παρέα οπαδών που ακολουθούμε την ομάδα πιστά σχεδόν παντού και το PlanetARIS.gr είναι ο τρόπος έκφρασης της αγάπης μας για την ομάδα εκτός γηπέδου. Σκοπός μας η διάδοση της ιδέας του ΑΡΗ  μας μέσω του διαδικτύου!

Newsletter

Εγγραφείτε και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα θέματα του ΑΡΗ μας!

Λέμε ΟΧΙ στο spam!